A szerbiai bankok stabilak, nincs szükségük feltőkésítésre

Az ország bankrendszere fizetőképes és stabil, s a bankoknak nincs szükségük feltőkésítésre, jelentette ki Jorgovanka Tabaković, a Szerb Nemzeti Bank (NBS) kormányzója.

Mint mondta, ezt mutatják a diagnosztikai vizsgálatok első eredményei, ugyanis az NBS 14, Szerbiában működő bankot vizsgált a Nemzetközi Valutaalap programja keretében kötött megállapodással összhangban.

„Az eredmények azt mutatják, hogy a felmérésben részt vevő bankok közül egyiknek sincs 12 százalék alatti tőkemegfelelési mutatója, ami a szabályozási minimum” – hangsúlyozta a kormányzó.

Hozzátette, a szabályozások minőségének részletes ellenőrzése után megállapítható, hogy minden bank kielégíti a minimális tőkekövetelményeket.

Elmondása szerint a vizsgált bankok közül egyik esetében sincs szükség feltőkésítésre.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

Stagfláció várhat a britekre

Hét hónapja nem mért mélypontra süllyedtek, jóllehet továbbra is élénkülést mutatnak a brit gazdaság aktivitásának csütörtökön ismertetett előzetes szeptemberi jelzőszámai. A tizenkét havi fogyasztói infláció emellett a múlt hónapban 3,2 százalékra gyorsult - soha nem mértek még ilyen hirtelen ugrást.

Read More »

30 millió lakás áll üresen Kínában

Kína ingatlanpiacát évek óta túlkínálat jellemzi, az ingatlanfejlesztők csak építenek és építenek, akkor is, ha éppen nincs kereslet a lakásokra. Ennek köszönhetően mára közel 30 millióra nőtt azoknak a lakásoknak a száma, amelyek eladatlanul, üresen állnak.

Read More »