Verseny a „Goyáért”

  • A Goya a Spanyol Filmművészeti Akadémia évente kiosztott díja, aminek átadó estje 2016-ban immár 30. alkalommal kerül megrendezésre február 6-án.
  • A legjobb latin-amerikai film kategóriában ezúttal Argentína, Chile, Peru és Kuba mérkőzik meg egymással.

Argentínát a Pablo Tarpero által rendezett „El Clan” („A Klán”) című politikai filmdráma képviseli majd, mely spanyol közreműködéssel készült. A film igaz történeten alapul, és az argentin katonai diktatúra utolsó időszakában illetve a demokrácia első éveiben játszódik. 

A chilei „La Once” („A Tizenegy”) Maite Alberditől egy dokumentumfilm tizenegy eltérő személyiségű, idős hölgy közös teázásairól és mókás pillanatairól, amiben a rendezőnő nagymamája is feltűnik.

Peru Salvador del Solar, „Magallanes” című debütáló művével került a jelöltek listájára. A film a Fényes Ösvény (Sendero Luminoso) nevű gerillacsoport elleni harc idejére repíti vissza nézőit, főszereplője pedig Harvey Magallanes, egy limai taxisofőr.

Jelölést kapott a „Vestido De Novia” („Menyasszonyi ruha”) című alkotás a kubai származású Marilyn Solaya rendezésében, akinek Solarhoz hasonlóan szintén ez az első ismert alkotása. A történet a kilencvenes évek Kubájában játszódik és egy boldogtalan, férjes fiatalasszony életének különös fordulatait mutatja be.

Deák Alexandra

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »