Per lesz, mert nem akarnak síelni a katonák

Megrendelte, de nem vette át az árut a szlovák hadsereg. A hadsereg a zsolnai, 5. különleges rendeltetésű ezred katonái számára rendelt síléceket, írja az Új Szó.

Az 50 pár sífelszerelésre kiírt pályázatot egy kassai cég nyerte meg, 70 ezer eurós árral. A hadsereg viszont megtagadta a holmi átvételét. A cég tulajdonosa, Tomáš Vavrečák bírósághoz fordult. Mint elmondta, a hadsereg nem közölte, miért nem akarja átvenni a felszereléseket, neki pedig ki kell fizetni a beszállítónak a sílécek árát. Martina Balleková, a védelmi tárca szóvivője, elmondta, Pavel Kavecký, a védelmi minisztérium beszerzési ügynökségének vezetője már nincs a tárcánál. Távozása után a tendert átértékelték. Mário Pažický, a különleges egység szóvivője katonásabban fogalmazott. „A katonáknak nincs szükségük a sílécekre. Tekintettel az aktuális geopolitikai helyzetre, a migrációs hullámra, és a terrorizmus jelentette kihívásokra, az egység számára megváltoztak a beszerzési prioritások, másra van szükségünk, nem téli kiképzési anyagra” – mondta.

Ugrósdy Márton

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »