Tovább osztódnak a szlovák pártok

Ľudovít Kaník szombaton kilépett az SDKÚ-ból. A pártnak így már csak egy képviselője maradt a parlamentben, az elnök, Pavol Frešo. Kaník ugyanakkor nem adja fel politikai karrierjét, DS-SDKÚ néven új pártot alapított, írja az Új Szó.

Kaník az egyik közösségi oldalon köszönte meg a párt tagjainak, a választóknak és az SDKÚ támogatóinak az együttműködést és a segítséget.  A képviselő egyszersmind bejelentette, hogy egy új párt színeiben fogja megmérettetni magát a jövő évi választásokon, amit történetesen DS-SDKÚ-nak (Demokratická skupina – SDKÚ) néven jegyeztek be. A Frešo-féle SDKÚ hivatalos neve SDKÚ-DS (Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió – Demokrata Párt).  Kaník hétfőre sajtótájékoztatót ígért, ahol minden részletet elmond majd az új politikai formációval kapcsolatban, és a jelölteket is bemutatja.  Bejegyzésében Kaník azzal indokolta kilépését, hogy az eredeti SDKÚ feladta legfontosabb elveit. „Hűtlenné vált a küldetéséhez és a választóihoz is” – tette hozzá a képviselő.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »