Szarajevóban katonákat lőtt le egy merénylő

  • Egy fegyveres támadó megölt két boszniai katonát szerda este Szarajevó egyik külvárosában.
  • A támadó ezt követően tüzet nyitott egy arra elhaladó városi autóbuszra.
  • Egyelőre nem lehet megmondani, hogy terrorcselekmény történt, vagy egyszerű gyilkosság.
  • Végzett magával a fegyveres támadó.
  • A kormány rendkívüli ülést tartott a történtek miatt.

Egy fegyveres támadó megölt két boszniai katonát szerda este Szarajevó egyik külvárosában, tüzet nyitva automata fegyveréből egy fogadóirodára.

Irfan Nefic rendőrségi szóvivő közlése szerint a támadás a bosznia-hercegovinai főváros Rajlovac nevű részében történt, s a fogadóirodában célba vett két katona a helyszínen életét vesztette.

A támadó ezt követően tüzet nyitott egy arra elhaladó városi autóbuszra, amelynek sofőrje és két utasa azonban csak a kitört szélvédő üvegszilánkjaitól sérült meg.

A helyszínről elmenekült támadó szemtanúk szerint az ultrakonzervatív, Szalafi Muszlim nevű mozgalom követőjének tűnt, Irfan Nefic azonban ezt nem tudta megerősíteni.

Dragan Lukac megyei rendőrfőkapitány szerint egyelőre nem lehet megmondani, hogy terrorcselekmény történt, vagy egyszerű gyilkosság.

Öngyilkos lett a támadó, a kormány rendkívüli ülést tartott

Végzett magával az a fegyveres támadó, aki szerda este megölt két boszniai katonát Szarajevó egy külvárosi fogadóirodájában, nem sokkal azután, hogy a rendőrség a nyomára bukkant és körbevette a házát. A kormány rendkívüli ülést tartott a történtek miatt.

„A fegyveres erők tagjára leadott lövés Bosznia-Hercegovina egésze elleni támadást jelent” – hangoztatta Denis Zvizdic, a balkáni ország miniszterelnöke a támadás miatt összehívott rendkívüli kormányülés után. „A biztonsági intézkedéseket a legmagasabb szintre fogjuk emelni, hogy a jövőben ne történhessen ilyen incidens” – fűzte hozzá Zvizdic, hozzátéve ugyanakkor, hogy a fegyveres indítékai egyelőre nem ismertek.

A rendőrség közlése szerint a támadó egy fogadóirodában nyitott tüzet a két katonára a boszniai főváros Rajlovac negyedében lévő laktanya szomszédságában, s a célba vett két katona a helyszínen életét vesztette.

A férfi ezt követően tüzet nyitott egy arra elhaladó városi autóbuszra, amelynek sofőrje és két utasa azonban csak a kitört szélvédő üvegszilánkjaitól sérült meg.

A helyszínről elmenekült támadóról szemtanúk azt mondták, hogy az ultrakonzervatív, Szalafi Muszlim nevű mozgalom követőjének tűnt, Irfan Nefic rendőrségi szóvivő azonban ezt nem erősítette meg.

Vahid Cosic, Szarajevó rendőrfőnöke a sajtónak elmondta, hogy a rajlovaci lövöldözés után a rendőrség körbevette a gyanúsított, Enes Omeragic közelben lévő házát. Később bentről robbanást hallottak, s a házba behatolva holtan találtak rá.

Omeragic szomszédai a rendőrségnek elmondták, hogy a férfi az utóbbi időben az ultrakonzervatív Szalafi Muszlim mozgalom követője lett.

Kitekintő / MTI

Friss hírek