Zenta: aláírásgyűjtésbe kezd a Demokrata Párt

A Demokrata Párt zentai községi szervezete ellenzi a mezőgazdasági földterületekre vonatkozó törvény módosításával és kiegészítésével kapcsolatos javaslatot, hangsúlyozták a párt illetékesei mai zentai sajtótájékoztatójukon, kiemelve, a módosítások elfogadása a földművesek elszegényedését jelentené, éppen ezért aláírásgyűjtést kezdeményeznek ennek megakadályozása érdekében.

„Véleményünk szerint egy ilyen törvényjavaslat igencsak megkárosítaná az itteni mezőgazdasági termelőket. A javaslat lehetőséget ad arra, hogy az összes földterület harminc százalékát jogi személyeknek adják ki, illetve arra is, hogy nagyobb mezőgazdasági területeket adjanak el, akár külföldi személyeknek is. Ez semmi jót nem hozhat a szerbiai, vajdasági falvakra, mezőgazdasági termelőkre vonatkozóan. Azok az emberek, akik itt tervezték a jövőjüket, itt vették meg a mezőgazdasági gépeket, itt vettek fel kölcsönöket, itt gondolják leélni az életüket, ezáltal nagyon meg lesznek károsítva. Kérdéses, hogy tudják-e majd a fedezni a kölcsöneiket”, mondta Zsíros-Jankelić Anikó, a Demokrata Párt zentai községi szervezetének elnöke.

„Elítéljük azt a módot is, hogy aukció, illetve licitáció helyett egy bizottság döntse el azt, hogy melyik lesz az a jogi személy, amely megérdemli azt a bizonyos földterületet, hiszen ez lehetőséget ad a korrupcióra és a különféle bűncselekményekre is. Ötvenezer mezőgazdasági termelőről van szó itt, Vajdaságban, akik ilyen módon tengetik az életüket, és ilyen módon próbálnak megélni. Úgy érezzük, hogy ez egy nagyon komoly szám, nagyon sok emberről, nagyon sok családról van szó”, fogalmazott Zsíros-Jankelić Anikó, aki elmondta, a Demokrata Párt zentai községi szervezete november 17-étől kezdi meg az aláírások gyűjtését. Zentán a párt székházában, a Fő tér 18-as szám alatt minden nap 10 és 12 óra között várják azokat polgárokat, akik ellenzik a tervezett módosításokat.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »