Négyszáz menekültet mentettek meg Görögország partjainál

Csaknem négyszáz menekültet mentettek meg a görög parti őrség és az európai uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) hajói az Égei-tengeren, Törökország és Görögország partjai között szombaton.

A görög hatóságok közlése szerint a nap folyamán hat kiterjedt mentőakciót hajtottak végre, ebből ötöt Leszbosz, egyet pedig Híosz szigeténél. Ezek során összesen kilenc, zsúfolásig tömött vízi jármű – hét felfújható gumicsónak, illetve egy-egy fa és műanyag bárka – utasait mentették meg.

A mérsékelt időjárásnak köszönhetően szombaton egy menekült sem veszett bele a tengerbe. Ez tizenegy napja először fordult elő az Égei-tengeren, ahol az utóbbi hetekben a rossz idő miatt megsokasodtak a tengeri útra alkalmatlan bárkákon és csónakokon érkező migránsokat érintő halálos hajótörések.   Ugyanakkor a hatóságok arra is figyelmeztettek, hogy estére ismét erőre kapott a szél a térségben, amely újra jelentős hullámokat korbácsolhat fel, növelve ezzel az út veszélyeit.   A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint az év eleje óta 560 ezer migráns és menekült érkezett Görögországba tengeri úton. A Földközi-tengeren keresztül ebben az évben már 700 ezren érték el Európát, és az átkelés során több mint 3200-an vesztek a tengerbe.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »