Az USA-ból kapnak segítséget a kárpátaljai katonák

A napokban kapják meg a kárpátaljai katonák az Amerikai Egyesült Államokból érkező segélycsomagot. A katonák éjjellátó készüléket, monokulárt, vízálló hátizsákokat, valamint több tíz termoöltözetet kapnak – írja a goloskarpat.info hírportálra hivatkozva a Kárpátalja.

A csomagot Mihajlo Rivisz, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatási Hivatal helyettes vezetője küldte el a munkácsi 128-as gépesített lövészdandár csapatnak. A segélyt egy egykori nagyszőlősi lakos, Anatolij Csizmar küldte, aki jelenleg magánvállalkozó az USA-ban.

„Anatolij Csizmar rengeteget segít a katonáknak. Szeretnénk, ha már nem kellene több ilyen jellegű csomagot küldenie, s végre béke lenne hazánkban, katonáink pedig egészségesen hazatérnének csaláldjaikhoz” – mondta el Mihajlo Rivisz.

A 128-as gépesített lövészdandár jelenleg a kelet-ukrajnai Scsasztya falunál teljesít szolgálatot. A csapat parancsnoka elmondása szerint az ajndékcsomag tartalmára tényleg nagy szükségük van, s nagyon hálásak érte.

„Nem panaszkodhatunk az étkeztetésre, minden szükséges élelmiszert megkapunk. Viszont a felszereléseink nagyon szegényesek. Főleg éjjellátó készülékek terén csekély a felhozatal. A termoöltözetre szintén nagy szükségünk van, hiszen itt már nagy fagyok vannak, éjjel már mínusz 8-at mérünk” – informált a parancsnok.

Kitekintő / Karpatinfo.net

Friss hírek