Kiderül, lesz-e koalíció Szlovákiában

Az SaS sajtótájékoztatóján jelenti be, hogy egyedül, vagy koalícióban indul-e a 2016-os parlamenti választásokon. Közben az MKP sem zárja ki a koalíció lehetőségét. Az Új Szó cikkét idézzük.

Juraj Droba a TA3 politikai vitaműsorában elmondta, hogy felkészültek arra, hogy együttműködjenek minden olyan párttal, amely kész arra, hogy ossza az SaS értékeit, és hogy a párttal együttműködve jobbá tegyék Szlovákiát.

Az SaS képviselője elmondta azt is, hogy tisztában vannak vele, hogy kompromisszumot kell kötni egy koalíciós megállapodás esetén, és azt is tudomásul veszik, hogy bizonyos programpontok ez esetben megvalósíthatatlanok lesznek.

A műsorban szereplő Csáky Pál nem erősítette meg az információt, hogy egy széles koalíció van kialakulóban, melyben öt párt – OĽaNO, NOVA, SaS, OKS és az MKP – venne részt. Csáky csak annyit mondott, hogy az MKP be szeretne jutni a parlamentbe, és a párt nem szeretné, ha elvesznének a rájuk leadott voksok. „Ez arra késztet bennünket, hogy tárgyaljunk a politikai partnereinkkel, ám ez ügyben egyelőre semmilyen végleges döntés nem született” – mondta Csáky.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »