Tucatnyi civillel végeztek a Boko Haram fegyveresei

Tizenöt civilt meggyilkoltak a Boko Haram nigériai iszlamista terrorszervezet fegyveresei Nigerben – jelentette szombaton a helyi média.

Az afrikai ország délkeleti részében pénteken elkövetett támadásban négy ember megsebesült az állami televízió beszámolója szerint. A tömegmészárlást végrehajtó mintegy tucatnyi, puskákkal felfegyverkezett támadó gyalogosan érkezett a nigériai határ közelében fekvő településre.    A terroristák felgyújtottak több mint húsz lakóházat, egy járművet és egy malmot. A rajtaütésnek a falu elöljárója is áldozatául esett.

A Boko Haram tavaly nagy területeket vont ellenőrzése alá Nigéria északkeleti részén, és bejelentette, hogy iszlám kalifátust hozott ott létre. A szervezet célja a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozása Nigéria északkeleti részén és a szomszédos területeken is, ezért a terrorcsoport már Kamerunra és Nigerre is kiterjesztette harcát.     A szélsőséges szervezet 2009 óta több mint 13 ezer embert gyilkolt meg. A Boko Haram idén márciusban hűséget esküdött az Irakban és Szíriában nagy területeket ellenőrzés alatt tartó, Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezetnek.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »