Ukrán katonai biztos: A dezertőrök között rengeteg a kárpátaljai

Mikola Zsuravljov, Kárpátalja katonai biztosa elmondta, hogy a közelmúltban a dezertőrök között 14 kárpátaljai besorozott van.

Ungvár katonai biztosa korábban azzal a javaslattal állt elő, miszerint a a kelet-ukrajnai harcokban részt kellene venniük a többgyermekes családapáknak, a hívőknek, valamint a kisebb bűncselekményeket elkövető személyeknek is.

Zsuravljov szerint ez azért lenne szükséges, mert Ukrajnának nincsenek tartalékai egy nagyobb mértékű támadási hullám visszaverésére, valamint a jelenlegi mobilizációs szabályok a békeidős törvények szerint léptek érvénybe.

Mint ismeretes Zsuravljov szerint a kárpátaljai romák tanúbizonyságot tettek hazafiasságukról. A katonai biztos elmondása szerint, hogy Kárpátalján azért sikerült 60%-os mértékben teljesíteni a mozgósítási tervet, mert ahhoz nagyban hozzájárult a helyi roma közösség.

Zsuravljov háláját fejezte ki a roma anyáknak, hogy gyermekeiket a hazafiasság szellemében nevelték, és biztosította őket, hogy családjaik nem maradnak magukra problémáikkal. Ennek okán a katonai biztos az Ungvár polgármesteréhez, Viktor Pogorelovhoz intézett kérelmében Ruszlan Badzso és Ivan Kirvej családja számára 5 köbméternyi tűzifát igényel a fűtési szezonra.

Kárpátinfo.net

Friss hírek