Szlovákiában tüntetnek „Európa iszlamizációja” ellen

Szombaton, szeptember 12-én ismét tüntetnek a szélsőségesek Pozsonyban és Malackán is Európa „iszlamizációja” ellen. A szlovákiai Iszlám Alapítvány felhívta a moszlim közösség tagjait, hogy kerüljék a pozsonyi főállomás környékét és a városközpontot, illetve a fővárosba tartó, vagy onnan induló tömegközlekedési eszközöket is. Az Új Szó összeállítását idézzük.

A tüntetések a szervezők szándéka szerint annak a június 20-ai, csaknem tízezres megmozdulásnak a folytatásai lesznek, mely során a szélsőségesek utcakövekkel dobáltak meg egy szaúd-arábiai családot és megszakítottak egy kerékpárversenyt. Szeptember 12-én három tüntetés is lesz, kettő a fővárosban, egy pedig Malackán. A rendőrség a közrend biztosítása érdekében több intézkedést foganatosított,  a forgalmat is korlátozhatják. Az első tüntetésre szombaton délután 14.00 és 19.00 között kerül sor a Szlovák nemzeti felkelés terén, ahová a főállomásról érkeznek majd a szélsőségesek a Šancová, Štefánikova utcán, valamint a Hodža és a Hurban téren keresztül. A szélsőségesek Malackán is tüntetni készülnek Európa „iszlamizációja” és az „amerikai imperializmus” ellen 17.00 és 20.00 óra között.  Pozsonyban ellentüntetés is lesz, mely a „Demonstráció a toleranciáért” nevet viseli. A megmozdulás több helszínen zajlik majd, a pozsonyi Kő téren (Kamenné námestie), a Hviezdoslav téren, a Fő téren és a Szabadság téren. Michal Szeiff, a pozsonyi kerületi rendőrség szóvivője elmondta: a közrendet és az állampolgárok védelmét kellő számú rendőrrel fogják biztosítani az említett helyszíneken.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »