Jacenyuk eskütételre kötelezné a kárpátaljaiakat is

Hamarosan Ukrajna valamennyi lakosának állampolgári esküt kell majd tennie a Miniszteri Kabinet törvényjavaslata szerint – írja az ua-reporter.com. A program kereteiben az iskolákban is bevezethetik majd a gyerekek tudatos patriotizmusra való nevelését.

A képviselők szerint a javaslat biztosan támogatásra lel majd a Legfelső Tanács részéről, ám véleményük mégiscsak megosztott az eskütétellel kapcsolatban. Natalija Novak parlamenti képviselő szerint az országban jelen van egy bizonyos kollektív patriotizmus, ami nem feltétlenül  esküben rejlik. Szerinte a javaslat leginkább olyanokat érint, akiknek hivatása megköveteli a hazafiasságot, érti ezalatt például az SZBU és a hadsereg tagjait, valamint a medikusokat.

A javaslatot a lakosság sem támogatja egyöntetűen: egy megkérdezett odesszai lakos, bizonyos Olekszandr Guszev szerint az iskolákban bevezetendő hazafias nevelés csupán a bürokratikus rendszer része. Ezzel ellentétben van, aki helyesli a patriotikus nevelést. Jekatyerina Kovalenko kijevi polgár szerint a gyerekek a program segítségével megértik, hogy Ukrajna állampolgárainak együtt kell védenie hazáját, és ez bizonyos felelősségteljes magatartást fejleszt ki bennük.

Kitekintő / Kárpátinfo.net

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »