A belügyi tárca nekiment Kiskának a műtét miatt

Andrej Kiska államfőt Szlovákiában is megműthették volna – állítja a belügyminisztérium. Az államfő csütörtökön csípőműtéten esett át a nyugat-csehországi Pilsenben. Kiska hivatala viszont azt állítja, a belügyminisztérium orvosai levélben külföldi kórházat javasoltak az államfőnek. Az Új Szó összeállítását idézzük.

Andrej Kiska államfőnek jó ideje csípőfájdalmai voltak, mivel a konzervatív gyógymódok csődöt mondtak, a műtéti beavatkozás volt az egyetlen megoldás. Egy speciális eljárással, úgynevezett endoszkopikus eszközzel műtötték meg az államfőt Pilsenben, mely a jelenleg ismert legkisebb beavatkozást igénylő módszer.  Az államfő hivatala csak a műtétet követően tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy Kiskát megoperálták. Nem sokkal később a belügyminisztérium akcióba lendült. „A belügyhöz tartozó pozsonyi Szent Mihály Kórház orvosai azt javasolták az államfőnek, hogy a rózsahegyi katonai kórházban műttesse meg magát” – tolmácsolta a kórház hivatalos állásfoglalását Andrea Dobiášová, a belügyminisztérium szóvivője. A kórház szerint az elnök az ő ajánlásuk nélkül, maga választotta a csehországi kórházat.  „Andrej Kiska államfőt rendkívül meglepte a belügyminisztérium álláspontja, hiszen kezelését és külföldi műtétjét a tárcához tartozó kórház orvosaival hónapokon keresztül egyeztette” – közölte Roman Krpelan, Kiska szóvivője. Krpelan tájékoztatása szerint az államfő több hónapos kezelésen esett át a pozsonyi Szent Mihály Kórházban. Eredménytelenül. Ezt követően a Pozsony Ruzsinov városrészében található kórház, valamint a besztercebányai klinika orvosaival is konzultálta állapotát. Több vizsgálaton átesett, melyek eredményeit eljutatta a belügy orvosaihoz is. Egyeztetett továbbá Ján Grauzelel, a Szlovák Artroszkópiai Társaság alelnökével is.  „A Szent Mihály Kórház írásos állásfoglalásában azonosult Grauzel doktor ajánlásával, aki azt javasolta Andrej Kiskának, hogy a pilseni kórházban operáltassa meg magát” – közölte Roman Krpelan. Hozzátette: Andrej Kiskának egy nappal a beavatkozás előtt, amikor a kötelező ellenőrző vizsgálatokon vett részt, egy számára ismeretlen orvos, aki korábban nem vett részt az államfő kezelésében, tett említést a rózsahegyi kórházról.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »