Neves felvidéki magyar közéleti személyiségeket tüntettek ki

Magyarország pozsonyi nagykövetségén csütörtökön rangos kitüntetéseket adtak át, amelyeket Áder János államfő ítélt oda neves felvidéki magyar közéleti személyiségeknek az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából.

Pogány Erzsébet a szlovákiai magyarság társadalmi, politikai és kulturális életének meghatározó egyéniségeként a felvidéki és az összmagyarság iránti elkötelezettséggel végzett, a helyi társadalmi élet újjászerveződését szolgáló, sokoldalú és odaadó tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét kapta.

Sándor Anna értékes tudományos és tudományszervezői munkája, valamint a magyar nyelv felvidéki megmaradása érdekében kifejtett jelentős közéleti és kulturális tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjében részesült.

Szvorák Zsuzsát a felvidéki magyarság identitásának megőrzését és hagyományainak továbbörökítését szolgáló sokrétű tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki az államfő.

Luky János a szlovákiai Barsendréd és magyar közösségének életét gazdagító, a község történetének feltárásában kiemelkedő, sokrétű tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkeresztben részesült.

A kitüntetéseket Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország pozsonyi nagykövete adta át ünnepség keretében. Az ünnepségen jelen volt Berényi József, az MKP elnöke, valamint Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke is.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »