Észak-Korea Dél-Koreát fenyegeti

Észak-Korea megfenyegette szombaton déli szomszédját, hogy megsemmisíti azokat a hangszórókat, amelyek a határon propagandaszövegeket harsognak Észak felé.

Az ügy előzménye, hogy a két Korea határán húzódó demilitarizált övezetben múlt héten felrobbant egy akna, amely súlyosan megsebesített két dél-koreai katonát. Az eset arra késztette Szöult, hogy tizenegy év után újraindítsa a határon túlra irányuló, propagandatartalmú műsorszórást.

Észak-Korea tagadta, hogy az ő emberei telepítették az övezetbe az aknát. A hadsereg szombati nyilatkozata szerint a hangszórók bekapcsolása hadüzenettel ér fel, és ha az adást nem állítják le azonnal, akkor “teljes erejű katonai akciót indítanak, hogy felrobbantsák az Észak elleni pszichológiai hadviselés minden eszközét” a frontvonalon.

Pak Gun Hje dél-koreai elnök előzőleg a parlamentben azt mondta, hogy kormánya határozott választ ad minden észak-koreai provokációra, amely dél-koreaiakat fenyeget, és felszólította Phenjant: “térjen magához” abból az illúzióból, hogy provokációkkal és fenyegetésekkel fenn tudja tartani a rendszerét. Pak szerint ez csak az Észak elszigetelődését és pusztulását fogja eredményezni.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

Leave a Reply