Azonosították a szerb kormányfő feltételezett támadóit

Összesen 15-20 személyt gyanúsítanak az Aleksandar Vučić szerbiai kormányfővel szemben Potočariban elkövetett támadás végrehajtásával, neveiket az elkövetkező napokban továbbítják a boszniai Miniszterek Tanácsának, értesült a Večernje novosti belgrádi napilap.

„A támadók a Crni labudovi (Fekete hattyúk) elnevezésű szélsőséges csoport tagjai, és az egykori boszniai hadsereg harcosai, akik szoros kapcsolatban állnak Naser Orićtyal és a Demokratikus Akciópárt (SDA) radikális szárnyával, valamint a kevésbé ismert Antidayton formációval” – fedték fel a biztonsági források.

A napilap információi szerint a fejleményekről értesítették a szerbiai hatóságokat is, s várhatóan konkrét intézkedéseket foganatosít majd a boszniai védelmi miniszter. Nebojša Stefanović szerbiai belügyminiszter ugyanakkor azt mondta, nem szabad megállni a támadó személyek azonosításánál.

A Večernje novosti értesülései szerint időközben leváltották Ismet Šuškić ügyészt, akire a boszniai ügyészség a támadási esetet bízta. A munkát most helyettese, Božo Mihajlović végzi, aki egyébként az ügyészség szervezett bűnözéssel foglalkozó osztályának vezetője, s ő volt az, aki megtalálta és a vádlottak padjára állította Ljubiša Savić Mauzert, a boszniai Szerb Köztársaság hadserege Párducok (Panteri) elnevezésű különleges egységének egykori parancsnokát.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »