Felemelkedőben a szerbek és magyarok viszonya

Felemelkedőben van a szerbek és a magyarok viszonya, s e két nép a múlt eseményeit megértve tekint az európai jövőre – értékelt tegnapi tárgyalásán Aleksandar Vučić szerbiai kormányfő, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke és Pásztor István tartományi házelnök, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke.

A kormányfői kabinet által kiadott közlemény szerint Vučić a jelentős szerbiai infrastrukturális projektumokról tárgyalt Pásztorral, különös tekintettel azokra a projektumokra, amelyek részben Vajdaság területén lesznek realizálva, továbbá konkrét kérdésekre és a vajdasági polgárok problémáira is választ kerestek.

Pásztor István a tárgyaláson leszögezte: Vajdaság számára nagyon fontos az úthálózat fejlesztése, illetve a vasútvonalak és közutak kiépítése, mert ez hozzájárul az emberek gyorsabb kapcsolatteremtéséhez, a befektetések számának növeléséhez, illetve a polgárok életszínvonalának növekedéséhez.

Aleksandar Vučić ugyanakkor ismertette Pásztorral a szerbiai gazdasági helyzet legutóbbi elemzéseit, a fiskális konszolidáció eredményeit és az alapvető makrogazdasági folyamatokat, áll a közleményben, amelyet a Beta hírügynökség közölt.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »