Új kétnyelvű tájékoztató táblák Érsekújváron

Nem minden újítás jár nagy kiadással, az érsekújváriak mégis bírálják a város vezetését. A felvidéki Új Szó cikkét idézzük.

Kétnyelvű tájékoztató táblákat és érintőképernyős információs panelt helyeztek ki a napokban az érsekújvári sétányon és a közeli utcákban. A járási székhelyen élők az egyik közösségi oldalon bírálták a város vezetését, amiért újabb felesleges kiadásokkal terheli a városkasszát.

Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere azzal érvelt, hogy az M. R. Štefánik utcában elhelyezett érintőképernyős információs panelt és a kétnyelvű tájékoztató táblákat az ARD Systém cég egy korábbi, a várossal kötött szerződés alapján helyezte ki. A tíz évre szóló szerződésben az áll, hogy idén 13 ezer euróba, a következő kilenc évben pedig évi 20 ezer euróba kerül az érsekújvári információs rendszer karbantartása és folyamatos aktualizálása.

A járási székhelyen a cég ezen kívül 72 információs oszlopot, 769 kis tájékoztató táblát és nyolc városi térképet újít fel. Lecserélik továbbá a már elavult öt internetes információs kioszkot, és új Prémium boksz kerül a városháza csarnokába. Több reklámfelületet kap a város, melyen rendezvényeit népszerűsítheti. Az idei költségvetésből nemcsak a tájékoztató rendszer felújítására, hanem a közbiztonságra is jut pénz. A legutóbbi önkormányzati ülésen a képviselők arról is döntöttek, hogy új szolgálati autókat vesznek az Érsekújvári Városi Rendőrségnek, mert túl sokba kerül a régi autók javítása.

Jozef Tököly városi rendőrparancsnok elmondta, a rendőrségnek négy autója van, az egyiket már több mint tíz éve használják. Tököly azt javasolta, hogy olcsóbb Fabia és Dacia gépkocsikat vegyenek a rendőröknek. A testület végül 67 659 eurót szavazott meg új szolgálati autók vásárlására.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »