Takarékos lesz a szlovák elnökség

Zökkenőmentesen haladnak Szlovákia előkészületei az Európai Unió jövő júliusban kezdődő elnökségére – közölte  Miroslav Lajčák külügyminiszter, hozzátéve: bízik benne, hogy az elmúlt évek egyik legtakarékosabb elnökségét sikerül lebonyolítani. Minderről az Új Szó számolt be.

A tervezett kiadások elérik a 70 millió eurót, Brüsszelben erre az időszakra megduplázzák a diplomaták számát. Lajčák reméli, hogy a visegrádi országok közül Szlovákia fogja elkölteni a legkevesebb pénzt az elnökségre. A csehek költségvetése erre a célra 2009-ben elérte a 136 millió eurót, a lengyelek elnöksége két évvel később 116 millió euróba került, Magyarország pedig 81 millió eurót költött.

Lajčák szerint a soros elnökség nemcsak a tárcának, hanem a kormánynak és az országnak is hatalmas kihívás lesz. Elnökségünk fő témája az egységes digitális piac kialakítása lesz. 2016 második felében körülbelül kétszáz rendezvényt és konferenciát szerveznek az elnökség kapcsán a fővárosban.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »