Újabb csörte a parlamentben

Kis hősiesség Marek Maďarič (Smer-SD) kulturális minisztertől, hogy a szlovák zenére vonatkozó kvótákat igyekszik bevezetni a rádióknál – véli Alojz Hlina képviselő, a KDH frakció tagja.

Úgy véli, a smeres miniszter úgy marad meg majd az emberek emlékezetében, mint aki nem lépett fel kellő eréllyel a pozsonyi várhegyre tervezett mélygarázs építése ellen.  A leendő mélygarázsnak helyet adó területen, a pozsonyi vár északi teraszán kelta, római és más korból származó leletek tömkelege került elő a földmunkák során, ám emiatt nem állították le a beruházást. Ha Maďarič minden faluban szobrot állítana Pavol Országh Hviezdoslavnak, a szlovákok egyik legismertebb és legnagyobb költőjének, Hlina szerint akkor sem tudna javítani „garázsos” imidzsén.  A miniszter inkorrektnek minősítette a képviselő felszólalását, a többi közt politikai prostituáltnak nevezve Hlinát, aki „a HZDS ifjúsági szervezeténél kezdett, az OĽaNO-hoz dörgölőzött, majd saját pártot alapított, végül pedig a KDH felé nyomul”.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »