Nem szűnnek meg idén a kisiskolák

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője az oktatási törvényhez beterjesztett módosító javaslatával elérte, hogy még ne lépjen hatályba az a rendelet, amely szabályozza az alapiskolák diákjainak egy osztályra eső minimális létszámát

A kormány törvényjavaslata alapján, amely szerint módosul és bővül a 245/2008 Z. z. számú oktatási törvény, amelyet ma hagyott jóvá a parlament, szeptember 1-jétől megszűntek volna a kisiskolák.

A Híd kezdeményezésének köszönhetően nem lép hatályba az a törvényrendelet amely szabályozza az alapiskolák diákjainak egy osztályra eső minimális létszámát . „Örömmel fogadjuk, hogy a kormány jóváhagyta módosító javaslatunkat, így a kisiskolákat látogató gyermekeknek és azok szüleinek sem kell aggódniuk amiatt, hogy már a az idei nyári szünet után bezárnák ezeket az iskolákat. 2016 szeptember 1-ig időt szereztünk arra, hogy releváns adatok álljanak rendelkezésre az alapiskolákat látogató diákok létszámát illetően, valamint arra, hogy ismételten újraértékelhessük a kisiskolák bezárásával járó következményeket. Ez egyben azt is jelenti, hogy a jelenlegi és a következő kormány feladata is a probléma megoldása“ – hangsúlyozta Érsek Árpád a Híd sajtóközleményében.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek