Terrortámadás történt pénteken Kuvaitban

Kuvaitban is robbantott az Iszlám Állam. Kétezren voltak a síita mecsetben, tizenhárman vesztették életüket, rengeteg a sebesült.

Legalább tizenhárman estek áldozatául annak a terrortámadásnak, amely a pénteki ima alatt történt Kuvait egyik síita mecsetében, az Imam Sadiq mecsetben. Az öngyilkos merénylet során mintegy kétezer hívő imádkozott a helyszínen, közülük rengetegen megsérültek.

Az Iszlám Állam Arab-félszigeti szervezete, az Iszlám Állam Nedzsd Tartományban (kb. Szaúd-Arábia középső része) vállalta a felelősséget a merényletért. Az öngyilkos merénylő, Abu Sulaiman al-Muwahhid övére robbanóanyagokat erősítettek, és az volt a feladata, hogy az „elutasítók templomában” robbantsa fel magát. Az Iszlám Állam szemszögéből az „elutasítók” alatt pedig a síitákat kell érteni.

Saleh Ashoor parlamenti képviselő nyugalomra intette a kuvaiti lakosságot. „Ma mind egyesülünk a terrorizmussal és a hitetlenekkel szemben”, utalva azokra a radikális muszlimokra, akik a síitákat hitehagyottnak bélyegzik. 

A péntek déli imádságon vesz részt a legtöbb hívő, számuk pedig a nemrég kezdődött böjt havában (Ramadán) meginkább megnő.

Lorencsics Emese

Friss hírek