Kiska: Erősíteni kell az államba vetett hitet

Meg kell erősíteni az emberek államba vetett hitét – hangsúlyozta csütörtöki országértékelő beszédében Andrej Kiska, szlovák köztársasági elnök. Az Új Szó Online beszámolóját idézzük.

A többi közt elmondta, hogy Szlovákia sok országhoz viszonyítva sikeres államnak tekinthető, hiszen az elmúlt két évtizedben gyorsabban növekedett és fejlődött, mint számos, vele egybevethető ország. A gazdasági válság azonban nemcsak a növekedést orozta el, hanem a sikerbe vetett hitünket is elvette. Egyben arra is emlékeztette az országot, hogy sérülékeny, ezért a fenntartható sikerhez erősebb, stabilabb alapokra van szüksége.  Kiska számára úgy tűnik, Szlovákián valamiféle elfáradás lett úrrá, és rezignált, csüggedt azt illetően, hogy előbbre lehet mozdulni.  Az elnök a jövő évi parlamenti választásokon való részvételre szólította fel a polgárokat, s egyben arra kérte őket, hogy tanulmányozzák, vessék egybe a pártok választási programját.  Kiska nagyra értékelte a közpénzek konszolidációját az előző, Iveta Radičová és a jelenlegi, Robert Fico vezette kormány idején. Erről szerinte továbbra sem szabad lemondani, hogy az ország 2017-től kiegyenlített költségvetés alapján gazdálkodhasson. Elérkezettnek érzi az időt ahhoz is, hogy egy széles konszenzuson alapuló alkotmánytörvény jöjjön létre a nyugdíjrendszerről.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »