Kiborultak Fico moszkvai látogatása miatt

A miniszterelnökhöz felhívást intézett több közéleti személyiség is – rosszallják Fico Oroszország irányában tett lépéseit.

„Nem akarjuk az Európai Uniót Oroszországra cserélni” címmel intéztek felhívást Robert Fico miniszterelnökhöz. Az aláírt felhívást Jozef Hašto pszichiáter juttatta el a SITA hírügynökségnek. „Fico mint fiatal kommunista örök időkre hűséget fogadott a Szovjetuniónak, egyetért azzal, hogy Csehszlovákia megszállása 1968 augusztusában mindössze testvéri segítségnyújtás volt.” – áll a Ficónak szánt levélben.

Az aláírók szerint a kormányfő nem vette észre, hogy az orosz sajtó sértegeti az országot a ’68-as eseményekért, zavarja őt, hogy az EU-val közösen gazdasági szankciókat foganatosítottunk Oroszországgal szemben. A felhívásban az is szerepel, hogy Fico kétszínű. „Az egyik oldalon úgy mutatkozik, hogy Szlovákia az EU lojális szövetségese, másrészt pedig az orosz sajtó hangos tapsa mellett kritizálja a gazdasági szankciókat.” – olvasható az iratban.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »