Összetörte magát a külügyminiszter

Megfigyelésre egyelőre bent tartják egy genfi kórházban John Kerry amerikai külügyminisztert, aki combcsonttörést szenvedett kerékpározás közben – közölte vasárnap az amerikai külügyi szóvivő.

John Kirby szerint a külügyminiszter eredetileg azt tervezte, hogy vasárnap este hazautazik Genfből, de „a konzultációk után ésszerűbb lenne, ha az éjszaka folyamán a (genfi) kórházban maradna megfigyelés alatt, kizárólag elővigyázatosságból, és másnap, június 1-án repülne haza”.

Kirby szerint John Kerry jól van, több telefonbeszélgetést bonyolított le Barack Obama amerikai elnökkel.

John Kerry vasárnap délelőtt kerékpározás közben szenvedett balesetet Franciaországban, a Felső-Savoya megyei Scionzier település közelében, 40 kilométerre a svájci határtól. Eltört a jobb combcsontja. Helikopterrel szállították a genfi egyetemi kórházba.

John Kirby korábban azt mondta, hogy a külügyminiszter már vasárnap hazaindul Bostonba, és befekszik a massachusettsi kórházba.

Az amerikai külügyminiszter péntek óta tartózkodik Genfben, ahol szombaton iráni kollégájával, Mohamad Dzsavád Zaríffal folytatott megbeszélést Teherán vitatott nukleáris programjáról.

A decemberben a 72. születésnapját ünneplő Kerry nagy sportember, és európai körútjai alkalmával rendszeresen kerékpárra ül.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »