Kegyetlen vírus terjed Dél-Koreában

Több mint százan már karanténban vannak, a következő napok döntőek a járvány megakadályozása szempontjából.

A Middle East Respiratory Syndrome (MERS) koronavírus köhögéssel, lázzal, légzési nehézségekkel járó légúti megbetegedést okoz és vírusos tüdőgyulladást idézhet elő. A betegek halálozási aránya az eddigi tapasztalatok alapján magas, a betegség ellen nincs vakcina. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) napokban közölt adatai szerint a MERS 2012. évi feltűnése óta 1139 esetet regisztráltak, közülük 431 volt végzetes.

A szóban forgó további 14 személy vagy hozzátartozója, vagy kapcsolatba került a férfival a kórházban. Rajtuk kívül megvizsgálnak több mint száz olyan embert, aki vele utazott ugyanazon a repülőgépen, vagy egyéb módon került vele kapcsolatba. Százhuszonkilenc személyt már karanténba helyeztek.

Pénteken jelentette a kínai média, hogy MERS-vírust diagnosztizáltak egy 44 éves dél-koreai férfinál, és a déli Kuangtung tartomány Hujcsou településén karanténba zárták. További 38 embert, akikkel az illető közelebbi érintkezésbe került, megfigyelés alatt tartanak.

MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »