A törvényszék keddre visszarendelte Seseljt Hágába

A hágai Nemzetközi Törvényszék (ICTY) fellebbviteli tanácsa döntése értelmében Vojislav Šešeljnek, a Szerb Radikális Párt (SRS) elnökének május 26-áig vissza kell térnie Hágába – jelentette be tegnap Milorad Mirčić, az SRS alelnöke.

„A hágai törvényszék fellebbviteli tanácsa elrendelte, hogy Vojislav Šešeljt május 26-áig vissza kell juttatni a fogdába” – mondta Mirčić a Tanjug hírügynökségnek nyilatkozva. Emlékeztetőül: a törvényszék bírói tanácsa tavaly november 6-án döntött úgy, hogy 11 és fél év vizsgálati fogság után ideiglenesen szabadlábra helyezi a vádlott Vojislav Šešeljt súlyos egészségi állapota miatt.

Időközben a fellebbviteli tanács március 30-án elrendelte a szabadlábra helyezésről szóló döntés azonnal visszavonását, illetve hogy Vojislav Šešelj azonnal térjen vissza a scheveningeni fogdába. A bírói tanács azonban ehelyett április 10-án bekérette a Šešelj Szerbiában kezelő orvosi csoporttól a vádlott egészségi állapotáról szóló dokumentumokat. Šešelj ezt visszautasította.

A hágai törvényszék ezt követően április 14-én kérelmezte a fellebbviteli tanácstól, hogy rendelje el a bírói tanács számára, hogy követelje Šešelj azonnali visszarendelését a vizsgálati fogságba, Šešelj pedig most erre a kérelemre reagálhat.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »