Az utolsó pillanatban mondott nemet Észak-Korea

Észak-Korea az utolsó pillanatban visszavonta az ENSZ-főtitkár, a dél-koreai Ban Ki Mun meghívását egy ipari parkba. Ezt a főtitkár jelentette be csütörtökön.

Ban Ki Mun elmondta, hogy a nap folyamán a két Korea által közösen működtetett keszongi ipari parkot kereste volna fel, ahol dél-koreai üzletemberekkel és észak-koreai munkásokkal találkozott volna. Hozzátette, hogy az északiak nem adtak magyarázatott az utolsó pillanatban született változtatásra. „Nagyon sajnálatos Phenjan döntése” – jelentette ki.

Ban Ki Mun lett volna az első ENSZ-főtitkár, aki ellátogat Észak-Koreába. Sokan arra számítottak, hogy vizitje segít megoldást találni a két Korea közötti szembenállásra, valamint azokra a bérvitákra, amelyek az ipari parkban keletkeztek. A parkban ötvenháromezer észak-koreai munkást foglalkoztat százhuszonnégy dél-koreai vállalat.

Ban Ki Mun kedden még a látogatásra készülve arról beszélt: főtitkárként nem csökkenti erőfeszítéseit annak érdekében, hogy Észak-Korea együttműködjön a nemzetközi közösséggel a béke és biztonság megteremtésében a Koreai-félszigeten és a térségben.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »