Ettől tartanak leginkább a szlovákok

Szlovákia és Közép-Európa számára a legnagyobb veszélyt az ukrajnai konfliktus jelenti – derül ki az Empirica ügynökség által készített közvélemény-kutatásból.

Az 5 pontos „veszélyességi skálán“ az ukrajnai konfliktus 4,1 pontot szerzett. „Kétségkívül azért, mert Szlovákia határos Ukrajnával“ – mutatott rá az ügynökség igazgatója, Martin Převrátil.

A felmérésből az is kiderül, hogy az ukrán válság leginkább a 24 év alatti fiatalokban és a nőkben kelt aggodalmakat. Ezen csoportok számára jelenti a legnagyobb fenyegetést a konfliktus kiterjedése, illetve egy esetleges mozgósítás – mutatott rá Převrátil. A fiatalok valószínűleg önmagukért, a nők hozzátartozóikért aggódnak.

A veszélyességi lista második helyén az Iszlám Állam és a nemzetközi terrorizmus állnak, eggy lehetséges terrortámadástól leginkább az idősebbek, a nők és az alapfokú végzettséggel rendelkezők félnek.

Kevésbé kell tartani a megkérdezettek szerint a háborúk sújtotta térségekből, például Kelet-Ukrajnából vagy Szíriából meginduló menekültáradattól. A „veszélyességi skálán“ ez a „fenyegetés“ 3,3 pontot kapott.  

A felmérést az Empirica ügynökség végezte el 1008, 18 évnél idősebb szlovák állampolgár megkérdezésével.

MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »