Fico: A Smernek nincsenek oligarchái

A Smer-SD-nek nincsenek oligarchái, és a jövő évi választások előtt abból a pénzből kampányol majd, amit az előző választásokért kapott az államkasszából – állítja a kormánypárt élén álló miniszterelnök.

Fico erről a közszolgálati rádió szombati politikai vitaműsorában beszélt. Visszautasította, hogy a Smer-SD-t összefüggésbe hozzák Juraj Široký nagyvállalkozóval. „Široký úr sohasem támogatta a Smert. Nincs semmi köze a Smerhez” – szögezte le a kormányfő.

Mint mondta, Szlovákiában körülbelül negyven jelentősebb vállalkozó van, akikkel különféle alkalmakkor találkozik. „Úgy, ahogyan rendszeresen találkozom Soták úrral, Világi úrral és Rosinékkal, valamint különféle más vállalkozókkal” – tette hozzá. Újfent kijelentette, a Smernek nincsenek oligarchái, és nem véd olyan vállalkozókat, mint amilyen Široký.

„Ha valakit védenék, nem mondanám, hogy a főügyészségnek be kell zárnia őt” – jelentette ki Fico.

Široký cége, a Váhostav-SK nem fizet a beszállítóinak. Restrukturalizálás előtt áll, és e folyamat keretében csak adóssága 15 százalékát akarja törleszteni.

ÚjSzó.com

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »