Gombaszög: Újratöltve

Július 14-20. között Krasznahorka vára alatt ismét gyülekeznek a felvidéki magyar fiatalok, hogy a Gombaszögi Nyári Tábor keretében megerősítsék összetartozásukat, építsék a kapcsolataikat, tanuljanak és nem utolsó sorban, hogy bulizzanak.

A tábor évről évre színesebb, egyre több fiatal piheni ki itt a vizsgaidőszak fáradalmait, úgy hogy közben a magyarságot érintő aktuális kérdésekre reflektálnak.  A tábor kiemelt célja,  hogy közösséget formáljanak, miközben mindenki kedvére válogathat a magyar közéleti, tudományos, zenei programok és vetélkedők közül. A táborban többek között ellátogatott a tavalyi évben Csáky Pál az MKP, Nagy József a MOST-Híd képviselője és Bárdos Gyula is az első szlovákiai magyar miniszterelnök jelölt.

A táborban tavaly 8000 látogató 150 programon vett részt, melyek között a színházi darabtól, a panelbeszélgetéseken át a fergeteges koncertekig mindenki megtalálhatta a saját érdeklődésének megfelelő eseményt.

A szervezők már szorgosan dolgoznak a júliusi programokon, a fellépők listáját már közzé is tették, többek között a Kaukázus, a Ghymes és Lovasi András Kiscsillaga is koncertezik Gombaszögön. Így garantáltan mindenki megtapasztalhatja, mit is jelent a gombaszögi életérzés. 

Perje Zsófia

Friss hírek