Harmadával csökkent egyes tanügyesek fizetése Szerbiában

Csökkentették a sztrájkot folytató tanügyi dolgozók februári fizetését, jelentette be Jasna Janković, a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniójának (USPRS) szóvivője, aki ugyanakkor közölte: emiatt hétfőn, március 23-án egész napos munkabeszüntetéssel radikalizálják a sztrájkot.

Elmondása szerint egyes sztrájkoló tanügyi dolgozók februári fizetését 33 százalékkal csökkentették, a bércsökkentés mértéke pedig az igazgatóktól és az iskolavezetéstől függött, illetve attól, hogy hol található maga a tanintézmény.

Srđan Verbić szerbiai oktatási miniszter korábban azt követelte az iskolaigazgatóktól, hogy csökkentsék mindazoknak a tanügyi dolgozóknak a februári bérét, akik a sztrájk ideje alatt csak rövidített órákat tartottak.

Az USPRS erre reagálva már korábban bejelentette, hogy amennyiben valóban csökkentik a béreket, március 23-án, hétfőn egynapos munkabeszüntetéssel folytatják a több hónapja tartó sztrájkot.

A szakszervezet szerint az általános iskolákról és a középiskolákról szóló törvények nem tartalmaznak olyan rendeletet, amelynek értelmében csökkenteni lehetne a sztrájkoló tanügyi dolgozók bérét, amennyiben a munkaminimumot teljesítik.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »