Szlovákiában visszaváltják a tunéziai utakat

Bár a tunéziai nyaralásokat kínáló szlovákiai utazási irodák jelentős része csak a következő hónaptól indítja az első turnusokat, tegnaptól lehetőséget adnak a már megvásárolt nyaralások visszaváltására vagy cseréjére – mindezt illeték nélkül.

Jelenleg egyetlen szlovákiai irodának sincsenek ügyfelei az észak-afrikai országban, az első charterjáratokat csak áprilisban indítják. Tunézia a szlovákiai turisták körében 2013-ban a hetedik leglátogatottabb ország volt. Lana Zedníková, a Satur utazási iroda szóvivője lapunknak elmondta: ügyfeleinknek, akik le akarnak mondani az ottani nyaralásról, lehetőséget adnak arra, hogy a célállomást más országra változassák. „Hasonló kéréssel viszont egyelőre egyetlen utasunk sem keresett fel bennünket. Az első repülőutak júniusra vannak betervezve. A Tunéziában uralkodó helyzetet természetesen figyeljük, kapcsolatban vagyunk ottani partnereinkkel is” – mondta Zedníková. Hasonlóan reagált a Fischer utazási iroda is. „Aki nem akar kiutazni, annak visszaadjuk a pénzét, vagy a nyaralás célállomását másra cseréljük” – nyilatkozta lapunknak a cseh székhelyű iroda szóvivője, hozzátéve: első charterjárataikat áprilisban indítják, egyelőre viszont egyik ügyfelük sem jelezte, hogy lemondana az útról. Az utazási irodák csak akkor lennének kötelesek visszafizetni a nyaralások árát, ha a szlovák külügyminisztérium harmadfokú figyelmeztetést adnak ki a tunéziai kiutazásokra. Jelenleg másodfokú van érvényben. „Nem gondolkodunk azon, hogy szigorítanánk ezt a figyelmeztetést, a biztonsági helyzetet viszont folyamatosan figyeljük, az odautazókat pedig elővigyázatosságra intjük” – mondta lapunknak Peter Stano, a szlovák külügy szóvivője. A tárca az aktuális biztonsági kockázatokról saját honlapján, a www.mzv.sk oldalon tájékoztat.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »