Kuba: Fidel Castro nem bízik az USA politikájában

A sokak által halottnak vélt Fidel Castro levélben fejtette ki véleményét országa és az Egyesült Államok közötti közeledésről.

Fidel Castro több mint egy éve nem jelent meg a nyilvánosság előtt, valamint ez idáig a Kuba és az Egyesült Államok közötti békülésről sem mondott véleményt, így hetekkel ezelőtt felröppentek a találgatások, miszerint a kubai forradalom vezetője valószínűleg halott. Nem sokkal ezután azonban Diego Maradona megcáfolta a híreszteléseket, ugyanis arról számolt be, hogy régi jó barátja, Fidel levelet küldött neki.

A volt elnök újabb levelet írt – ez alkalommal a kubai Egyetemi Diákszövetségnek -, melyet a sziget kommunista pártjának hivatalos napilapja hozott nyilvánosságra. A levélben elmondta, nem bízik az Egyesült Államok politikájában, és egy szót sem váltott azokkal az amerikai kormánytisztviselőkkel, akik a múlt héten látogattak el Kubába, hogy a Havanna és Washington közötti első magas szintű tárgyalásokat lefolytassák. Mindezek ellenére a forradalmár hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy elutasítja a konfliktus békés rendezését.

Fidel szerint öccse, Raúl Castro, Kuba jelenlegi államfője a nemzetgyűlés és a kommunista párt által ráruházott jogaival összhangban álló, helyes lépéseket tett a békülés érdekében. Elmondta azt is, hogy Kuba továbbra is támogatni fogja a világ valamennyi népével való együttműködést és baráti viszony kialakítását, beleértve a politikai ellenségeket is. 

Gumhert Dóra

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »