Várakozáson felüli eredménnyel nyerte a görög választásokat a Sziriza

Radikális Baloldal Koalíciója (Sziriza) nyert a görög választásokon a voksok 35,5-39,5 százalékával az exit poll szerint. A kormánypárt elismerte vereségét.

A kormányon lévő konzervatív Új Demokrácia (Nea Dimokratia) görög párt elismerte vereségét. „Vesztettünk. A vereség mértéke egyelőre még nem világos” – mondta Makisz Voridisz egészségügyi miniszter.

A legfrissebb előrejelzések szerint a Sziriza 146-158 parlamenti mandátummal számolhat, miközben a konzervatívok 65-75 helyet kaphatnak a görög törvényhozásban. A 300 fős görög parlamentben 151 mandátum megszerzésére van szükség az abszolút többség eléréséhez.

A harmadik helyért fej-fej mellett küzd a To Potami (A folyó) nevű balközép párt és a szélsőjobboldali Arany Hajnal: az exit poll adatok szerint mindkét pártnak 6,4-8 százalékos a támogatottsága. A kormánykoalícióhoz tartozó, szocialista PASZOK mindössze 4,2-5,2 százalékos eredményt érhetett el.

MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »