Tavasszal alakulhat új ellenzéki párt

Tavasszal olyan, közismert, feddhetetlen emberekből alakul platform, amelynek célja győzni a 2016-os parlamenti választásokon – jelentette be Daniel Lipšic független képviselő, a parlamenten kívüli Új Többség elnöke. Minderről az Új Szó írt.

„A pénzügyi csoportok térnyerése a sajtóban, vagy a CT-botrány sok olyan közismert embert aktivált, akik azt mondták, nem elég szorítani azoknak, akik az első vonalban állnak, hanem be kell kapcsolódni az események alakításába. Ez reménységgel tölt el” – mondta. Lipšic szerint nem az a lényeges, hogy ő tagja-e lesz ennek a platformnak, de a NOVA benne szeretne lenni. „Az a fontos, hogy létrejöjjön egy harmadik erő. Van két domináns erő, amelyek nagy hatással bírnak az ország működésére, ezek az oligarchák és a pénzügyi csoportok. Ha nem keletkezik egy releváns harmadik erő, amely emberileg, társadalmilag, gazdaságilag elég erős lesz, akkor ezek a csoportok szétosztják Szlovákiát, mint egy zsákmányt. Már osztják. De van remény, hogy ez az erő létrejön” – mondta.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »