Kotleba elveszítheti mandátumát

Marian Kotleba megyefőnök nem csak fizetésének tizennyolcszorosát kaphatja büntetésül, de elvesztheti mandátumát is – számolt be róla az Új Szó Online.

Miroslav Beblavý parlamenti képviselő szerdán tájékoztatást adott arról, hogy két indítványt is benyújtott a besztercebányai megyei elöljáróságra a megyefőnök ellen, mivel az alkotmányt sértett. Az elsőt a pénzügyi adományok miatt, amelyeket az önkormányzat alkalmazottai küldöznek Kotleba számlájára – ezt az értesülést maga a megyefőnök is megerősítette tavaly decemberben. E tettéért fizetésének tizenkétszeresével sújthatják Kotlebát. A másikat Kotleba magánvállalkozói tevékenysége miatt, hisz azt megyefőnöki funkciója mellett végezte – ezért havi bérének hatszorosával fizethet.

A büntetések lehetőségét megerősítette Ľubica Laššáková is, a besztercebányai Smer-KDH frakciójának alelnöke is. Laššáková elmondta, hogy Beblavý indítványait még nem juttatták el a megyei elöljáróságnak. A megyei önkormányzat szóvivője, Vladimír Gretler elmondta, hogy Kotleba kész volt élő adásban találkozni Beblavýval szerda este, ám az meghátrált. „A Besztercebányai Önkormányzat elnöke, Marian Kotleba megjegyezte, hogy abban a pillanatban, amikor Miroslav Beblavý összeszedi a bátorságát ahhoz, hogy a megyefőnökkel élő műsorban beszélgessen, akkor Marian Kotleba nyilvánosan és élőben fog nyilatkozni az ügyben. Ezzel biztosítva lesz az objektivitás és a pártatlanság a témában” – nyilatkozta a szóvivő.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »