Az ENSZ-főtitkár a kivégzések beszüntetésére szólította fel Pakisztánt

A kivégzések felfüggesztésére és a halálos ítéletek végrehajtására elrendelt moratórium visszaállítására szólította fel Pakisztánt az ENSZ-főtitkár.

Ban Ki Mun irodájának pénteki tájékoztatása szerint a világszervezet vezetője előző nap beszélt Navaz Sarif pakisztáni kormányfővel, akinek együttérzését tolmácsolta a pesavari iskola elleni súlyos terrortámadással kapcsolatban. A pakisztáni tálibok december 16-i mészárlásában 150 ember, köztük 133 diák halt meg.

Az ENSZ-főtitkár elismerte ugyan, hogy Pakisztánban jelenleg „rendkívüliek a körülmények” a támadás miatt, de sürgette, hogy az iszlámábádi kormány hagyjon fel a kivégzésekkel, és állítsa vissza a halálos ítéletek végrehajtására 2008-ban elrendelt moratóriumot, amelyet a terrorakció nyomán függesztett fel. A rendelkezés óta már kivégeztek több halálraítéltet, akiket terrorcselekményekben találtak bűnösnek, és mintegy 500 emberen akarják végrehajtani az ítéletet az elkövetkező hetekben.

Az ENSZ tájékoztatása szerint Navaz Sarif arról biztosította Ban Ki Munt, hogy „minden jogi normát betartanak”.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »