Kétszáz rab töltheti majd otthon a karácsonyt

Szlovákiában nagyjából kétszáz elítélt elhagyhatja a börtönt a karácsonyi ünnepek alatt, valamint szilveszterkor és az új év első napján, tudósít az Új Szó.

A börtönigazgatók jóvoltából ez idáig 119 rab kapott rendkívüli szabadságot, hogy elhagyhatják a börtönt, 82-nek pedig kijárást engedélyeztek. Jelenleg a szlovákiai börtönökben 1 365 vádlott és 8 755 elítélt tartózkodik.  A rendkívüli szabadságot azok kapták, akik jó magaviselettel rendelkeztek, fejlődést mutattak, jó munkát végeztek, illetve valamilyen példaértékűt tettek. Az igazgatók ilyen esetben legfeljebb öt napos szabadságot engedélyezhetnek a fogvatartottnak, ez azonban nem vonatkozik a fegyházban lévőkre. A fogházban és börtönökben lévők abban az esetben is kaphatnak szabadságot, ha családi ügy miatt – főleg temetés, szülés – kérvényezik azt, illetve más tevékenység miatt is, például vallási, kulturális, vagy sporteseménykor.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »