Nem csitul az ebola Nyugat-Afrikában

Az ebola 7373 halálos áldozatot szedett Nyugat-Afrika három leginkább járványsújtotta államában, ahol a megbetegedések száma 19 031-re emelkedett – jelentette be az Egészségügyi Világszervezet szombaton.

Az előző adatok december 17-i közzététele óta Guineában, Libériában és Sierra Leonéban a halálos áldozatok száma mintegy ötszázzal emelkedett, többségük, 392 beteg Sierra Leonéban halt bele a fertőzésbe, és ebben az országban a legtöbb – 8759 – a fertőzöttek száma.

A WHO közlése szerint a járványnak hat halálos áldozata van Maliban, nyolc Nigériában és egy az Egyesült Államokban.

Eközben szombaton Guineába érkezett a nyugat-afrikai körúton tartózkodó Ban Ki Mun. Az ENSZ-főtitkár, aki előzőleg felkereste Libériát és Sierra Leonét, utazásával az ebola elleni küzdelemnek akar nagyobb nyilvánosságot teremteni és köszönetet akar mondani a több ezer egészségügyi dogozónak, akik részt vesznek abban.

A rendkívül fertőző, halálos vérzéses láz egy éve, 2013 decemberében jelent meg ismét Guineában.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »