Tovább apad az SDKÚ Szlovákiában

Kilépett a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unióból Jozef Mikuš, Eugen Jurzyca és Viliam Novotný képviselő – számolt be róla az Új Szó Online.

Velük távozik Stanislav Horník, a besztercebányai szervezet elnöke is. A távozók közös nyilatkozatot adtak ki. Ebben kifejtik, a párt lényeges dolgokat vitt végbe Szlovákia történetében, ám jelenleg nem tud érvényes ajánlatot megfogalmazni a munkanélküliség, a közkiadások csökkentése, a korrupció visszaszorítása, és a közigazgatás hatékonyságának témájában. „Az emberek idejét és energiáját az SDKÚ-ban továbbra is a belső, feszült helyzet megoldása köti le, és ez visszafogja a munkát” – áll a nyilatkozatban. A három képviselő kilépésével az SDKÚ-nak már csak két képviselője lesz a parlamentben, Pavol Frešo pártelnök, és Ľudovít Kaník.  A pártból első körben Lucia Žitňanská, Beblavý, és Magda Vášáryová lépett ki. Őket Mikuláš Dzurinda és Ivan Mikloš követte, majd Martin Fedor következett.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »