Felmérés: Szlovákiában bejutna a Híd és az MKP is

A Smer-SD győzne, ha most tartanák a parlamenti választásokat Szlovákiában – derül ki a MEDIAN SK közvélemény-kutató ügynökség legfrissebb, pénteken ismertetett felméréséből.

Az Új Szó Online-hoz is eljuttatott adatok szerint a Robert Fico miniszterelnök vezette kormánypárt a voksok 41, 6 százalékát söpörné be. Második lenne az ellenzéki Egyszerű Emberek és Független Személyiségek  9,2 százalékkal, a Kereszténydemokrata Mozgalom pedig a harmadik pedig 9,1 százalékkal.  A Radoslav Procházka vezette Háló (Sieť) a szavazatok 8,7 százalékára számíthatna a MEDIAN SK közvélemény-kutatása szerint. Parlamentbe jutna még a Híd, az SDKÚ-DS és az SaS is, mindhárom párt esetében 5,5 százalék a népszerűségi index. S ugyancsak parlamenti erővé válhatna az MKP kerek öt százalékkal.  A törvényhozáson kívül rekedne a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) 4,1 százalékkal. Más pártok, mozgalmak támogatottsága nem éri el a 3 százalékot sem.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »