Vajdaság a „legkevésbé rossz” régió Szerbiában

Miroslav Vasin tartományi gazdasági titkár kijelentette, a vajdasági gazdasági helyzetet leginkább tükröző kijelentést az, hogy Szerbia többi régiójához képest a „legkevésbé rossz”.

Vasin a tartományi szociális és gazdasági tanács ülésén azt mondta, Vajdaság mint régió az összes mutató szerint messze a többi régió felett áll, s megítélése szerint „természetellenes ennek az adatnak a tagadása”.

„A nettó kereseteket tekintve stabil a tartomány, de messze elmaradt a belgrádi régiótól, ez pedig annak tudható be, hogy ott a foglalkoztatottak 66 százaléka a közszférában dolgozik” – fogalmazott.

Vasin értékelése szerint Vajdaság „a többi régióhoz képest a legkevésbé rossz”, ez pedig annak az eredménye, hogy a tartományi kormány ösztönző támogatásokat nyújtott a kis- és középvállalkozásoknak, ugyanakkor a tartományi üzletemberek tudatosabb viselkedésének is köszönhető.

„A vajdasági adótartozások összege mindössze 18 százaléka az országos adótartozás összegének, s a vajdasági vállalkozók tartozása csak a teljes adósság 8,4 százaléka” – fejtette ki a tartományi gazdasági titkár.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »