Gázából indított rakétát talált az izraeli hadsereg

Rakéta csapódott pénteken az Eshkol Regionális Tanács területére, amelyet az izraeli hadsereg szerint a Gázai övezetből lőttek ki. Azt, hogy a rakéta izraeli vagy palesztin területen ért földet, nem sikerült azonnal megállapítani, mivel a becsapódást nem kísérte figyelmeztető sziréna egyik oldalon sem. 

Az ötven napos gázai konfliktust lezáró fegyverszünet után ez a második ilyen eset. A korábbi rakétakilövés szeptember közepén történt, személyi sérülést nem okozott, illetve az épületekben sem keletkezett kár. 

Október elején egyszer már megszólaltak a szirénák, ekkor több izraeli lakos menekült fedezékbe, azonban a riasztásról kiderült, hogy téves, valószínűleg a Hamász által uralt térségben zajló rakétatesztek vonták magukra a figyelmet. 

A Hamász és Izrael közötti, Egyiptom által közvetített tűzszüneti tárgyalások folytatását októberre tervezték, ezt azonban elhalasztották, új időpontot pedig még nem tűztek ki az érintettek.

Frei Gerda

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »