Harmincméteres szeparatista zászló Donyeckben

Egy harminc méteres zászlóval vonultak fel Donyeck városának központjában vasárnap az első nemzeti ünnep, a „Zászló Napja” alkalmából.

A kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok által egyoldalúan létrehozott Donyecki Népköztársaság székhelyének számító Donyeckben egy harminc méteres fekete-kék-piros zászlóval vonultak utcára vasárnap.

Az ITAR-TASS hírügynökség helyszíni tudósítója szerint mintegy kétezren gyűltek össze a város központjának számító Lenin téren a „népköztársaság első nemzeti ünnepének”, az úgynevezett „Zászló Napja” alkalmából. A 30*14 méteres óriástrikolórt a donyecki térségben élők készítettek kifejezetten erre az alkalomra, amit a népköztársaság körzeteinek egy-egy képviselője vitt körbe a téren.

„Egyelőre sajnos kevés ünnepünk van, de ennek megünneplésére évekig emlékezni fogunk. A megszállt területekre – Szlavjanszk, Mariupol, Kramatorsk és más városokba – is előbb vagy utóbb el fog jutni a zászló – mondta Alexander Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke.

Az oroszbarát vezető az eseményen elmondott beszédében kiemelte, hogy a donyecki nép együtt mindenre képes lesz. A várost jobbá fogják tenni, amit leromboltak, azt helyreállítják, hogy ellenségeik irigykedve tekintsenek rájuk.

Rendbontásról az esemény során nem érkezett hír.

Szécsi Annamária

Friss hírek