Izrael szigorítja határellenőrzéseit az ebola-járvány miatt

Benjamin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke vasárnap ismét tárgyalásokat folytatott az ebola-játvány kialakulását megelőzendő kormányzati intézkedésekről. A találkozón jelen volt az egészségügyi-, a közlekedési-, az igazságügyi-, a bel-, illetve a külügyminisztérium képviselője is, emellett az Izraeli Légügyi Hatóság, a rendőrség és a hadsereg is képviseltette magát.

A miniszterelnök a határellenőrzést végző tisztviselőket felszólította arra, hogy minden olyan utast, akik a három leginkább fertőzött területről – Libériából, Guineából és Sierra Leonéból – érkeznek, kérdezzenek ki, vessenek alá különböző szűréseknek. Amennyiben vírussal fertőzött személyt azonosítanak, úgy azonnal gondoskodjanak annak elkülönítéséről és a megfelelő egészségügyi környezet biztosításáról, a beteg azonnali kórházba szállításáról. A vizsgálat minden olyan személyt érint, aki a Ben Gurion Nemzetközi Repülőtérre, vagy más határátkelőhelyre érkezik Izrael területére való belépési szándékkal. Emellett minden határátkelőhelyen kötelező héber, arab, angol és francia nyelvű tájékoztató táblák kihelyezése az ebola vírusról. 

Netanjahu vasárnap az ebolát az Izraelt fenyegető három tényező közé sorolta a terrorizmus illetve az illegális bevándorlók mellett. A miniszterelnök azt is elmondta, hogy az ebola mint globális probléma szükségessé teszi a megfékezésre irányuló nemzetközi együttműködést. Izrael szombaton a Palesztin Hatóság képviselőjével is tárgyalt az összehangolt stratégia kialakításának érdekében. A szombati találkozón az Izraeli Egészségügyi Minisztérium, a Palesztin Hatóság, illetve a WHO palesztin képviselője megállapodott abban, hogy továbbra is folytatják az együttműködést az ebola-járvány elterjedésének megakadályozásában.

Frei Gerda

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »