Majd ezren vesztették el állampolgárságukat

Már 907-en vesztették el szlovák állampolgárságukat 2010. július 17. óta – ezen a napon lépett hatályba a magyar egyszerűsített honosításra reagáló ficói ellentörvény, amelyet azóta sem eltörölni, sem módosítani nem sikerült – számolt be róla az Új Szó Online.

A törvény azonban célt tévesztett, elsősorban a cseh állampolgárságot felvevőket sújtja (335). Második helyen a német (178) áll, majd az osztrák (130) és a brit (81) következik, a magyar állampolgárság csak az ötödik (55). Az amerikai miatt 23-an váltak meg kényszerűen szlovák állampolgárságuktól.

A további sorrend: belga (21), norvég és holland (mindkettő 18), ír (10), olasz (9), svájci (5), francia, ausztrál, kanadai (mindhárom 4). 2-2 ember vette fel az izlandi, kínai, lengyel és svéd állampolgárságot, míg 1-1 az ukránt, oroszt, dánt, új-zélandit.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »