Észak-amerikai állampolgár gyilkol az Iszlám Állam videóján?

Az amerikai hírszerzés munkatársai jelenleg is vizsgálják azokat a felvételeket, amelyben az Iszlám Állam egyik harcosa szerepel, olvasható a CNN-en. A videó címe „A háború lángjai”, a felvételeken tömeges kivégzés is látható.

Az Amerikai Egyesült Államok jelenleg analizálja a videót, a felvételen szereplő férfi hangját összehasonlítják azokéval, akiket a hírszerzés már régebb óta megfigyel. A vizsgálat még kezdeti stádiumban van, mondták el szombaton a CNN-nek. A maszkot viselő dzsihádista először arabul beszél, majd bármiféle nyelvi nehézség nélkül átvált angolra, amelyet kitűnően, észak-amerikai akcentussal beszél.

A háttérben többen árkokat ásnak, akik a terrorista elmondása szerint szír katonák és a saját sírjaikat ássák. Azt még nem sikerült bebizonyítani, hogy a férfi valóban észak-amerikai állampolgár-e, de a szakértők szerint ez is lehetséges. Abban viszont biztosak, hogy az Iszlám Állam harcosának valamilyen módon köze lehet az Egyesült Államokhoz. Az is előfordulhat, hogy arab állampolgár, aki Amerikában tanult.

Frank Cilluffo, a George Washington Egyetem munkatársa szerint a videón szereplő férfit nem véletlenül választották ki a felvételekhez, a propaganda egyértelműen a nyugati hallgatóságnak szól.

A videó teljes hosszúságában megtekinthető YouTube-on, megtekintését azonban a felvétel végén látható kivégzés miatt csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Frei Gerda

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »