Összehangolt robbantások voltak Irakban

A pénteki nap folyamán több detonáció is történt, amelyek síita negyedekben található mecseteket és a piacokat vették célba az iraki fővárosban és Kirkukban. A Fox News szerint a robbanásokban többen megsérültek, a legutóbbi információk szerint harmincegyen vesztették életüket.

A robbanóanyagot parkoló járművekben helyezték el a város több pontján. Az egyik ilyen hely az al-Mubarak mecset közvetlen közelében volt Karradában, amely egyike a síiták által legsűrűbben lakott területeknek. Az itt történt merényletben kilencen vesztették életüket, tizennyolcan pedig megsebesültek.

Nem sokkal később két, Bagdad síita területein fekvő piac is célponttá vált, ezekben a robbantásokban a hatóságok szerint további kilenc fő hunyt el, huszonhárman pedig sebesüléseket szereztek.

A Bagdad déli részén található Mahmúdijában egy parkoló autó robbant fel, itt hárman vesztették életüket és tízen sebesültek meg. A támadások nyilvánvaló összehangoltsága, illetve azok kivitelezése arra enged következtetni, hogy mindezért az Iszlám Állam a felelős. Hivatalosan ezt még sem a hatóságok, sem pedig az IÁ nem erősítette meg.

A nap legsúlyosabb merénylete a Bagdadtól északra található Kirkukban történt, ahol egy motorbiciklibe rejtett pokolgép robbant fel. A detonációban tízen vesztették életüket, további tizennégy ember pedig sérüléseket szerzett.

Pénteken Franciaország – csatlakozva az amerikai erőkhöz – végrehajtotta első légitámadását a dzsihádisták ellen, amelynek következtében sikerült megsemmisítő csapást mérni egy fontos logisztikai központjukra.

Frei Gerda

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »